Biografi

Jennifer växte upp på Skolspåret 29 i göteborgska betongförorten Hjällbo med syskonen Velda och George samt mamma Inga-Lena och pappa Steven. Under tidigt 90-tal lanserades Jennifer stort utomlands, redan innan debutskivan hade släppts. Hon fick då bl. a möjlighet att arbeta med Lenny Kravitz i studion, såväl som Whitney Houstons och Mariah Careys producenter.

 

Efter debutalbumet ”Giving you the best” (1994) som bl. a innehöll hitlåtar som ”My everything” och ”Heaven come down” fick Jennifer höra att hon sjöng som de stora soulsångerskorna och blev kallad ”Sveriges nya souldrottning”. Skivan sålde i över 500 000 exemplar världen över och hon hamnade på topplistor i en mängd olika länder. Därefter har hon släppt ”In my garden” (1997), ”Vera” (1998), ”Home” (2003) samt ep:n ”Bloom in November” (2009).

 

Jennifer Brown har genom åren jobbat med en varierad musikalisk palett. Hon har gått från soulballader och modern R&B, via akustisk singer-songwritermusik till melodisk radiopop. Framgångarna har fortsatt, både lokalt och internationellt. 1998 fick hon t. ex motta en Grammis för bästa kvinnliga pop/rockartist.

– I början av karriären är man ofta naiv och tycker allt är kul och stort. 

Efter några år är det å andra sidan lätt att man börjar överanalysera och planera.

Det är då man löper risk att bli lite cynisk.

 

Och det var för att undvika det som hon började samarbeta med Billy Mann och gjorde Vera (1999). För att hitta det genuina, opolerade. Med Vera trotsade hon mångas råd och plockade av sig manteln som Sveriges souldrottning. Och fick sina största framgångar. Jennifer spenderade mycket tid i USA, både New York, San Francisco och Los Angeles. Väl hemkommen till Sverige igen fick hon erbjudande om att spela en av nyckelrollerna i Förortsungar och var således filmaktuell 2006. Ända sedan Jennifer var med i filmen Förortsungar har hon haft en längtan efter att få ägna sig mera åt skådespelandet och hösten 2013 gjorde hon teater/musikal debut när hon tilldelades en av huvudrollerna i Stockolms Stadsteaters uppsättning av Blodbröder. Jennifer har även haft en roll i den uppmärksammade dramaserien ”Ettor och Nollor” som sändes i SVT 2014.

 

En artistkarriär går alltid i cykler. Vad som är rätt vid ett tillfälle kan kännas konstruerat några år senare. Jennifer har alltid vågat lita på sin intuition. Hennes grundinställning är att allt är möjligt, även om det sker i nya former, under andra omständigheter.

 

Jennifer Brown tillbaka med ny musik på svenska

Efter 6 år av tystnad är nu Jennifer Brown äntligen tillbaka med ny musik. Den här gången sjunger hon på svenska. Den nya singeln ”Kom hem till mig” släpps den 18 maj 2015 på Spotify och Itunes. Låten är skriven av Jennifer Brown tillsammans med Alessandra Günthardt och Nico Günthardt. Musiken är uppriktig och intim.

– Att sätta mig själv på prov och bredda mig är något som jag ständigt strävar efter.

Därför var det naturligt för mig att ta steget till att börja sjunga på svenska.
säger Jennifer Brown

 

Jennifer har tidigare kallats ”Sveriges souldrottning”. Hennes debutskiva ”Giving You The Best” (1994) sålde i över 500 000 exemplar världen över och hon placerade sig högt upp på flera topplistor med hits som ”My Everything” och ”Heaven Come Down”. Under sin karriär har hon jobbat med en bred musikalisk palett med allt från soulballader, modern RnB, akustisk singer-songwritermusik till melodisk radiopop. Jennifer har alltid varit en person som vågat lita på sin intuition och har grundinställningen att allt är möjligt. Hon har varit framgångsrik både inom Sverige och internationell vilket har gett henne möjligheten att bland annat jobba med Lenny Kravitz i studion samt Whitney Houstons och Mariah Careys producenter. 1998 fick Jennifer Brown en Grammis för bästa kvinnliga pop/rockartist.

Jennifer har även ägnat sig åt skådespeleri. 2006 spelade hon en av nyckelrollerna i filmen Förortsungar. Under hösten 2013 gjorde hon teater/musikaldebut när hon spelade en av huvudrollerna i Stockholms Stadsteaters uppsättning av Blodsbröder. Jennifer hade även en roll i den uppmärksammade dramaserien ”Ettor och Nollor” som sändes i SVT under 2014.

 

LADDA NER HÄR
PRESSKIT
download_button
FOTON - BIO - MUSIK

Diskografi

2015          FALLER

2015          KOM HEM TILL MIG

2009          BLOOM IN NOVEMBER

2003          HOME

1997          IN MY GARDEN

1998          VERA

1994          GIVING YOU THE BEST